Logo de la Diputació de Girona
Tòtems de la novel·la històrica 2018

Un tòtem és un emblema, un referent moral, un símbol. Un objecte de culte que té ressonàncies ancestrals, de veneració, de sagrat, d’històric. Aquest cicle proposa aprofundir en els estils i els autors més destacats i determinants del gènere històric del segle XX i part del XXI. Autèntiques vaques sagrades admirades, venerades i reverenciades pel públic i la crítica. Els protagonistes seran autors de referència de la novel·la històrica que, a més, han obtingut una enorme reconeixement públic i han estat traduïts de l’italià, el francès o l’anglès a múltiples idiomes: Umberto Eco, Christian Jacq, Ken Follet i Noah Gordon.

Eco és autor d’una obra tan reconeguda com El nom de la rosa, traslladada al cinema per Jean-Jacques Annaud. Jacq és egiptòleg i autor de més d’una cinquantena de novel·les. Ken Follet ha escrit la trilogia formada per les novel·les Els pilars de la terra (més de cent milions d’exemplars venuts), Un mon sense fi i Una columna de foc, editada aquesta mateixa tardor. Noah Gordon és autor de títols que també han esdevingut grans best-sellers com El metge.

 

Martí Gironell (Besalú, 1971) es periodista i escriptor, llicenciat en Filologia Anglesa i en Periodisme ha trebllat a Ràdio Besalú, Ràdio Olot, Catalunya Ràdio i TV3. Col·labora habitualment a El Punt Avui, a El Món i a el Mundo. Ha públic novel·les històriques, la última de les quals va ser Strappo (2015) i el conte Once upon a time... Històries de Vila Conte (2016).

 

Inici: 6 de febrer

Hora: Dimarts de 19.30 a 21 h

Inscripció: gratuïta (aquí)

Durada: 4 sessions

Informació legal
Avís legal | Cookies
Plaça de l'Hospital, 6
17002 Girona
HORARI DE SECRETARIA
De dilluns a divendres de 9:30 a 18h
TELÈFON
972.20.20.13
ADREÇA ELECTRÒNICA
info@casadecultura.org